If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сменям само, ако започне да тропа или лопа, иначе си е даване пари на вятъра. Италианците така са го направили, какво да ги правиш. Имаше един тук, който беше писал, че е изкарал кола от магазина и тя е скърцала.............
Сменям само, ако започне да тропа или лопа, иначе си е даване пари на вятъра. Италианците така са го направили, какво да ги правиш. Имаше един тук, който беше писал, че е изкарал кола от магазина и тя е скърцала.............
Скърца ли от тампоните означава че превъртат превъртат ли значи са тръбнали не трябва да превъртат въпрос на време е да се разхлопат. До се га не съм видял във форума някой да е казал карам вече 20к км със скърцащи тампони и не хлопа.
Пусни им един Powerflex вместо оригиналните тампони и ще забравиш за скърцания и разбиване на горни тампони.
Добре, а ако сложиш Powerflex само на горните носачи това няма ли да натовари долните носачи и да се износят по-бързо?! Питам, щот моята се разскърца здраво, а долните носачи са ми нови. На стаб. щанга вече сложих полиуретан. Сега дилемата е нови горни носачи или Powerflex.
Добре, а ако сложиш Powerflex само на горните носачи това няма ли да натовари долните носачи и да се износят по-бързо?! Питам, щот моята се разскърца здраво, а долните носачи са ми нови. На стаб. щанга вече сложих полиуретан. Сега дилемата е нови горни носачи или Powerflex.
Ами аз карах така 15к км само с горен полиуретан и долните носачи ги изкарах здрави но в името на полиуретана им е..х мамата
hahah обаче като стане пак зима и ще има О чудо, пак се разкърца!!!
Или накратко стара 156 си е кола за лятото(или поне така мислят повечето хора, не случайно зимата можете да видите много по-малко 156-ци отколкото през лятото), зимата има:
1-замръзжане на ръчната
2-скърцане
3-трудно палене
и други подобни ...
Е това разбира се не е при всички, например аз имам само 1 и 2, а Novachev няма нито един от посочените проблеми. Както се казва, ако има желание има и решение.
Аз бих посъветвал оправете проблемите сега, за де не се мъчите зимата с излишни главоболия, когато майсторите са в почивка, а няма как самички да легнете под колата заради снега, кишата и факта че е минус 5 градуса
Да не отварям нова тема:Когато колата не е в движение и въртя волана се чува скърцане от ляво, като от гума. Възможно ли е да е от носач,стабилизираща щанга,или е нещо друго? Колата е Алфа 156 1.8
не сменяйте тия тампони!!!!!! Аз смених мойте и на 5000км горе долу пак скърцат!!!! ИСтината е в НОВИЯТ носач!!!!
Истината е някъде другаде ....
Аз смених и 4-те носача,тампони на стаб. щанга,биалетките , рециклирана рейка(незнам дали има значение) и пак скърца.Колата е стегната не тропа, но скърца(скърцането е около 2-3 минути,не повече)! Пробега от смяната е около 3000-4000км! Дали имат значение тампоните на амортесьорите,въпреки ,че не тропа,щото само тях не съм пипал?
Скърцането е само от горните носачи. Тампона на амортесьора е неподвижен. Амортесьора се движи във втулка. Истината, че за горен носач само оригиналния TRW. Аз съм с такива и няма скърцане. Вече 5000 км ги карам и няма и помен от скърцане. Докато примерно един колега си сложи ОКАП и за 2000 км скърцат, че даже и тропат.
Аз избих металните втулки на новите носачи фиорино, намазах ги вътре със специална силиконова грес, набих ги отново и няма грам скърцане. А греста ги и пази от износване
8104 на Локтайт
Last edited by Stranger65; d.m.y г., 11:24.
Основание: доп
мойта и тя така,като не я карам 4-5 дена особено ся като е хладно първите 10 мин каране по нашите "пътища" е направо като каруца гледам да я клатя повече да се разтъпче,ама сеоглеждам да няма хора да не срамя марката след като я поразкарам даже не се и замисля да скърца
имам друг проблем-ако мина на легнал полицай малко по засилен направо ми се забива предницата когато задницата е на полицая.Имам чувството че е прекалено мека тая кола? На вас случват ли ви се такива случки.Не съм сигурен дали ми опира кората или отпред бронятя,но кората съм я захванал добре и не виси никъде
Comment